topvrouw

Download mijn
gratis e-bundel

Individueel coachprogramma

Soms is een vraag zo specifiek dat het beter is om je persoonlijk te laten begeleiden. Dit kan ook bij Topvrouw.

Coaching bij Topvrouw: wat houdt dat in?

Coaching begint bij jou. Als jij je jezelf ziet als een intrinsiek gedreven vrouw die het werk vanuit een inhoudelijke drive doet, dan ben je bij ons aan het goede adres. Ons doel is je te helpen bij het maken van keuzes: vanuit persoonlijke drijfveren en onder jouw eigen voorwaarden. Wat wij nastreven, is dat je zelf de regie neemt in je loopbaan en gebruik maakt van alle competenties waarover je beschikt. Zodat je kan zeggen: ‘Ik haal het beste uit mijzelf, mijn Top!.

Vanuit warmte en oprechtheid benaderen wij de vraag waarmee je stoeit. Tegelijkertijd stimuleren we je met scherpe vragen en strategische inzichten om op verschillende manieren het vraagstuk in de ogen te kijken en aan te pakken. Door dit te doen, krijg je nieuwe inzichten. Bij coaching ondersteunen we je om deze inzichten in concrete acties om te zetten zodat je trots bent op de resultaten die je behaalt in jouw (werk)leven.

De thema’s

Onze ervaring ligt vooral op de volgende gebieden:

 • Persoonlijke effectiviteit  
 • Stress & vitaliteit                 
 • Loopbaan & carrièrekeuzes       
 • Leiderschap                                      
 • Strategisch bewegen & conflict      

Wat is er speciaal aan het coachtraject van Topvrouw

Coaching zijn één-op-één gesprekken met een coach. Dit is één vorm van leren. We vinden het daarnaast ook belangrijk dat je ook andere vrouwen ontmoet en samen met hen leert. Daarom krijg je bij Topvrouw altijd een workshop als bonus cadeau. Je kan kiezen uit de volgende workshops.

Workshops

Deze eendaagse workshops worden in de regio Utrecht gegeven. De ontvangst is op 9.15 uur en de workshop eindigt om 17.00 uur. Margreet van Rixtel en Heleen Brinkman verzorgen deze workshops.

Het VIP coachprogramma: Verfrissend Intensief Persoonlijk

We hebben onze coaching omgezet in een persoonlijk ontwikkelingsprogramma. Dit is dus een individueel opleidingstraject waarbij op maat activiteiten geselecteerd worden die passen bij jouw vraag. Bij dit programma wordt gewerkt met een z.g.n. ‘strippenkaart’ die bestaat uit 20 strippen. Jouw thema staat tijdens deze begeleiding centraal. Onze expertise en betrokkenheid bij jouw ontwikkeling maken het minder alleen.

Na een telefonische kennismaking ga je aan de slag met jouw coach van Topvrouw. Je start met een intake. Deze is op onze kosten. Daarna bepaal je of je verder wilt. Samen met je coach bepaal je hoe jouw traject wordt vormgegeven. Je kan bijvoorbeeld  workshops combineren met persoonlijke gesprekken. Heb je een urgent vraagstuk, dan is telefonische ondersteuning op snelle termijn mogelijk. Ook de duur van het programma kan je zelf bepalen. De strippen hebben namelijk geen tijdslimiet.

Bij het dit programma zijn de volgende activiteiten mogelijk:

 • Individuele face-to-face begeleiding van 1,5 uur: 3 strippen
 • Online coaching van 1 uur: 2 strippen
 • Telefonische begeleiding van 0,5 uur: 1 strip
 • Conflictcoaching per 0,5 uur (face-to-face of telefonisch): 1 strip
 • Individuele training van 2 uur: 4 strippen
 • Workshops van één dag: 3 strippen

De coaches van Topvrouw stellen zich onderaan de webpagina aan je voor.

Kosten

Het VIP coachprogramma omvat 20 strippen en kost €1.997,- (btw vrijgesteld). Als bonus krijg je één van de workshops ter waarde van €397,- gratis bij het VIP programma.

Het je al een programma (FemaleTopProfessional, FemaleTopAcademic, FemaleTopSenior of FemaleTopTalent programma) gevolgd bij Topvrouw dan kan je kiezen tussen een korting van €500,- of 5 extra stippen. 

Voor nadere informatie kun je op de onderstaande link een telefonisch informatiemoment plannen. Dit gesprek is met Margreet van Rixtel, oprichter van Topvrouw. Zij helpt je om te kijken welke coach van Topvrouw het beste bij jou past.

Klik hier voor gratis kenninsmakings-/intakegesprek (kies voor de keuze persoonlijk informatiegesprek).

De caoches

Ardi Roelofs

 • Heb je meer onrust over je werk of op je werk dan je zou willen?
 • Voel je of weet je dat je het anders wilt, maar krijg je jezelf niet echt in beweging?
 • Gaat het eigenlijk wel lekker, maar is er steeds die ene situatie die teveel energie blijft vragen?
 • Of heb je gewoon behoefte aan een paar stevige en eerlijke gesprekken om jezelf in ontwikkeling te houden?

In een persoonlijke kennismaking verken ik samen met jou waar het in wezen over gaat. Wat drijft je, wat belemmert je, waar sprankel je, wat blijft ongezien? Ik maak gebruik van mijn kennis en ervaring met systeemdenken, strategische analyse en toets mijn waarnemingen bij je. Samen zoeken we naar de essentie van je vraag, naar waar het jouw eigenlijk om te doen is. Onder mijn begeleiding ga je hiermee aan de slag. Door jouw drijfveren en doelen helder te maken, door het analyseren van de onderstroom en het in beeld brengen van wat zich in jouw omgeving afspeelt en hoe je je daartoe verhoudt, krijg je meer stevigheid en focus. Mijn uitgangspunt is het verbinden van authenticiteit met functionaliteit.

Heleen Brinkman

 • Wil jij steviger zijn in vergaderingen, onderhandelingen of presentaties?
 • Wil je in 1 x gehoord worden in plaats van 10 x hetzelfde te moeten zeggen?
 • Wil je serieus genomen worden door je baas en collega’s?

In mijn individuele training ontdek je op een fysieke manier hoe je zichtbaarder kunt zijn, gehoord wordt, grenzen stelt en je eigen belang behartigt zonder jezelf of een ander daarin te kort te doen.

Ik gebruik daarin mijn eigen ervaring als acteur: ik weet hoe je met je lichaam en stem impact hebt en aandacht vast houdt. Die kennis deel ik graag met je. Daarnaast gebruik ik de methodiek Respectful Confrontation. De Vier Pijlers (gegrond zijn, focus, moed en flexibiliteit) zijn een referentie tool van ware kracht. Wanneer de pijlers in gelijke mate ontwikkeld zijn, ben je in je ware kracht, zoals een meester in een Oosterse vechtsport. Bij de meeste van ons is één pijler meer ontwikkeld dan de ander. De essentie van mijn manier van werken is het fysiek ervaren: wat voel je, waar voel je het in je lichaam, wat doet het met je? Dit onderzoek is nodig om het overvolle hoofd te verbinden met de rest van je lijf. Dan pas ontdek je wie je in essentie bent. Ook reflecteren we en spelen situaties na, zodat je leert  hoe je op het moment suprême jezelf kunt herstellen.

Mijn uitgangspunt is dat alles al in je aanwezig is. Tijdens de individuele training halen we sluiers weg en graven we jouw schatten op. Het wordt praktisch toepasbaar door het te oefenen, tijdens de sessies , maar ook daar tussendoor. Want het werkt pas als het werkt.

Karin Lombarts

 • Ik wil wel in beweging komen maar zie weinig mogelijkheden hoe ik dat kan aanpakken in mijn organisatie.
 • Ik merk dat ik moe thuiskomt, mijn energie stokt en ik wil me graag goedvoelen.
 • Ik zit zo in mijn hoofd, hoe kom ik bij mijn gevoel
 • Ik ben hooggevoelig, hoe ga ik daar mee om?
 • Het contact met anderen verloopt moeizaam, hoe komt dat toch?
 • Nog 10 jaar te gaan, hoe geef ik die zinvol vorm

Na een intake, gaan we samen in vertrouwen en met volle aandacht op zoek naar de essentie van je vraag. In de coaching zal het nooit alleen bij een gesprek blijven want veel van wat je tegenkomt speelt zich af in het onderbewuste. Daar kom je makkelijker met andere methodieken. Denk dan aan (familie)opstellingen, diverse bewustzijn therapieën, confrontatie of juist liefdevolle en zachte vormen en soms met een klein maar betekenisvol ritueel.

Dit alles levert je inzichten op, maar het is niet voldoende dat je alleen ‘weet’, de bedoeling is dat nieuwe ideeën worden omgezet in concrete handelingen die je verder helpen. Daar ga je actief mee oefenen – ‘doen’.

 

Nienke Plompen

 • Herken je bepaalde patronen in je werk of leven waar je vanaf wilt, maar je weet niet hoe?
 • Wil je beter omgaan met verwachtingen van de omgeving of druk en stress vanuit jezelf?
 • Heb je behoefte om (weer) tot jezelf te komen?

Nienke

Ik help je je eigen oplossingen te vinden. In onze gesprekken komen we tot de kern en creëren we rust en ruimte om jouw eigen-wijsheid te kunnen horen. Ik help je het onderscheid te maken tussen jezelf voor de gek houden en luisteren naar jouw innerlijke waarheid. Het opgedane inzicht maken we direct praktisch, door het te oefenen en te koppelen aan praktijksituaties waarin je gaat experimenteren.  Ik maak gebruik van verschillende methodieken om je zelf te laten ervaren wat nodig is in dit moment. Mijn jarenlange ervaring als coach en trainer in persoonlijk leiderschapsprogramma’s op basis van o.a. business NLP en corporate mindfulness zet ik daarbij in.

 

 

Michelle Hendrikx-van der Linden

 • Wil je energieker leven en meer plezier halen uit je werk en privé activiteiten?
 • Vind je het moeilijk om effectief te communiceren wat goed voor jou is?
 • Werk je in een professioneel complexe organisatie en voel je je onvoldoende gezien?Michelle Hendriks

In mijn tweejarige coachopleiding gericht op bewustzijnsontwikkeling heb ik geleerd de vaak diepere kwestie achter de bovenliggende vraag te horen klinken en daarmee te werken. Deze ervaring zit tijdens mijn werk in mijn ‘achterzak’. Meer zichtbaar is mijn pragmatische aanpak. Ik ga met jou op zoek naar een betere balans en meer energie en plezier in je activiteiten. Wat drijft jou en hoe kun je daar meer uiting aan geven? Hoe zorg je dat de juiste mensen jou gaan zien, echt zien. Zeker in een professionele organisatie zoals een ziekenhuis of universiteit is dit belangrijk. 

Ik houd van sport, reizen en ‘the great outdoors’. Ik geloof in de kracht van de natuur, van buiten zijn. En ik werk daar in mijn coaching – waar mogelijk – graag mee.

Ervaring met Insights, beinvloedingsstijlen (Zuidema), bewustzijnstraining, super ego

 

Margreet van Rixtel 

 • Worstel je met de verschillende belangen die spelen in jouw organisatie?
 • Heb jij het idee dat je gemangeld wordt in de politieke arena?
 • Wil jij strategisch en tactisch slimmer manoeuvreren om jouw doelen te bereiken?

Onder mijn begeleiding ga je hiermee aan de slag. Samen zoeken we naar oplossingen in de complexiteit van jouw dagelijks werk. Door jouw doelen helder te maken, door het analyseren van de omgevingsontwikkelingen en door het achterhalen van de belangen die spelen bij anderen krijg jij zicht op de politieke arena. Margreet begeleidt op dit moment alleen deelnemers die het jaarprogramma hebben afgerond of  VIP deelnemers met een vraagstuk op het gebied van de politieke arena.

css.php