topvrouw

Help, Media!’

Je bent trots op jouw vak en de belangwekkende resultaten die je behaalt.
Maar om dat nou van de daken te schreeuwen, dat hoeft niet zo nodig.
Een redacteur van een groot actualiteitenprogramma denkt daar anders over en
je krijgt het verzoek voor een voorgesprek.
Wat doe je?

Veel vrouwen verwijzen door naar een collega. Want die kan het veel beter vertellen en waar haal je de tijd vandaan voor zoiets en wat als het niet goed gaat? 
In het programma “Help, media!” gaat Topvrouw in op deze reflex. Wat gebeurt hier precies? Hoe kun je dit ombuigen naar een gevoel van vertrouwen en trots dat jij de kans krijgt om jouw expertise te delen via de media? En hoe krijg je regie en plezier in het spelen van dat spel?

Voor wie?
Het programma “Help, media!” is er voor jou als je in jouw vak regelmatig te maken krijgt met mediaverzoeken. Je weet wat je wil vertellen maar je voelt je niet zeker over je eigen performance maar bijvoorbeeld ook over hoe je je verhaal nu echt pakkend maakt. Optreden in de media is bij dit programma de ingang, maar je kunt ook denken aan een optreden in een forumdiscussie, op een congres of voor een grote groep medewerkers. Het programma bestaat uit theorie en concepten gecombineerd met veel oefenen waardoor je na afloop nieuwe media-verzoeken met vertrouwen tegemoet gaat en zo de kans neemt om jouw expertise te delen via de media!

Doel van het programma is tweeledig:

 • Inzicht krijgen in wat redacties van je vragen en je verhaal daarop aanpassen.
 • Leren omgaan met spanning en daarin gecenterd en authentiek blijven.

Wanneer is dit iets voor jou?

Wat krijg je!

 • Als je in jouw vak regelmatig te maken krijgt met mediaverzoeken of denkt die te gaan krijgen en je daar nog niet zo zeker over voelt.
 • Als je wilt leren hoe je een verhaal pakkend maakt voor een succesvol media optreden.
 • Als je op zoek bent naar een plek om hier stevig mee te oefenen, binnen de vertrouwde aanpak van Topvrouw.
 • Na afloop van deze training draai jij je hand niet meer om voor de voorbereiding van een interviePagina bekijkenw, weet je hoe je de regie kunt houden en heb je er nog lol in ook.
 • Je krijgt opnames van jouw performance mee naar huis, plus slides met alle tips en tricks.

Ervaringen van deelnemers 

Als je je voor dit programma in het voorjaar van 2023 aanmeldt, dan zit je in de vierde groep die deelneemt aan het programma. De deelnemers uit de eerste groepen zijn erg enthousiast. Een aantal reacties:

 • De mediawereld is echt een andere planeet die je echt moet leren kennen. Tijdens dit programma leer je de planeet te begrijpen. Dat is zo waardevol. Niet alleen de trucjes, nee, dieper. Ook de mediawereld wil dat jouw boodschap overkomt.
 • De inhoudelijke kennis en ervaring van Marloes is zo relevant. Heel leerzaam. Zij kan echt ons meenemen naar die media-wereld.
 • We leren ontzettend veel van elkaar als deelnemers. Je ziet de anderen precies doen wat jij doet, namelijk diep willen ingaan op de inhoud. En dat komt gewoon niet over.
 • De inbreng van Heleen met haar acteursachtergrond en fysieke benadering is heel cruciaal. Ze laat je voelen wat je nodig hebt om ook op die spannende momenten in je flow te komen.
 • Je krijgt gewoon zin om de volgende keer wel ‘Ja’ te zeggen.

Het programma concreet

Het programma is deels online en deels fysiek vormgegeven  (blended learning).

1: Online blok theorie 1 –  datum volgt binnenkort

Thema: Hoe gaan redacties te werk en hoe kun je daarop anticiperen?

2: Trainingsdag 1 – datum volgt binnenkort

Thema:Hoe bouw je een aantrekkelijk verhaal voor de media?

In de ochtend oefenen we met voorgesprekken en in de middag met 1 op 1 interviews

3: Online blok theorie 2datum volgt binnenkort

Thema: Waar zitten jouw valkuilen en hoe blijf je jezelf, ook als het spannend wordt?

Hoe zet je jouw authenticiteit in als kracht?

4: Trainingsdag 2 – datum volgt binnenkort

Thema: Oefenen, oefenen.

We oefenen met spreken en omgaan met valkuilen en creëren een uitdagende media setting waarbij jij en de andere deelnemers te gast zijn!

 • Vooraf aan het programma vragen we je om een vragenlijst in te vullen over jouw ervaring met mediaoptredens die impact hadden. Op deze wijze kunnen wij het programma zo goed mogelijk laten aansluiten bij wat er voor jou van belang is.
 • In de online trainingen wordt veel informatie gegeven. We kunnen, na vooraf overleg met de groep, opnamen maken zodat je deze kan terugkijken.
 • Tijdens de twee trainingsdagen maken we opnames, die je persoonlijk krijgt nagestuurd. Deze maken ook onderdeel uit van het huiswerk. Onder media verstaan we: print, social media, panels en audiovisuele media. In alle gevallen gaat het over spreken/optreden in het openbaar.
 • De trainingsdagen 1 en 2 vinden plaats in Rotterdam (Zakkendragershuisje Voorstraat 13) of Utrecht (Boterstraat 24). Afhankelijk waar de meeste deelnemers vandaagn komen.

 

Wie zijn de trainers?

Heleen Brinkman is trainer en coach bij Topvrouw met een achtergrond in het theater. Het fysiek ervaren en Heleen Brinkmanhanteren impact maken en ruimte innemen met je verschijning en trouw blijven aan wie je ten diepste bent, dat is wat Heleen je laat ontdekken. Zegeeft voor Topvrouw.nl verschillende trainingen en workshops. Daarnaast coacht zij internationale vrouwelijke professionals in het Engels. Wat haar manier van werken typeert (oefenen, oefenen, oefenen) is een quote van Nelson Mandela: “Oordeel me niet naar mijn succes, maar naar het aantal keer dat ik ben gevallen en opnieuw ben opgestaan.”van spanning,

 

 

 

Marloes ReitsmaMarloes Reitsma is een ervaren programmamaker voor radio (Kunststof), televisie (onder meer. DWDD, College Tour, Hello Goodbye) en filmfestivals (IDFA, Movies that Matter). Ook werkte ze voor een communicatieadviesbureau en een politieke partij. Tegenwoordig legt ze zich naast haar werk in de media steeds meer toe op coaching, training en procesbegeleiding. “Je kunt nog zo’n goede interviewer zijn, als de gast niet op haar gemak is, of te veel wordt gestuurd, dan heb je uiteindelijk geen goed item. Het is een samenspel waarbij je elkaar nodig hebt om er iets moois en belangwekkends van te maken. Alleen dat is al een reden waarom het zonde is om angst te hebben voor media. Ze hebben jou nodig en als je het goed doet kun je zelfs met hen samenwerken om zo een belangrijke etalage te creëren voor jouw werk. Stap voor stap nemen we je mee in hoe je dat voor elkaar krijgt, op jouw voorwaarden.”

 

Kosten

Aan het programma kunnen 4 tot maximaal 8 deelnemers deelnemen. Bij voldoende interesse starten we een nieuwe groep waarbij we de data in onderling overleg vaststellen.

Deelname aan het programma bedraagt € 1.997,–. Betaling in 6 termijnen is ook mogelijk. Je betaalt dan € 350,- per maand.

Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW omdat Topvrouw een CRKBO geregistreerde organisatie is. 

Wil je graag kennismaken, neem dan contact op via contact@topvrouw.nl. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek informeren Heleen of Marloes je dan over dit programma.

 

Wil je het programma voorleggen aan je leidinggevende, print dan de printversie uit.

Besluit je direct om aan dit programma deel te nemen, geef je dan via de bestel link op.

 

 

Haal het beste uit jezelf, realiseer jouw Top.
css.php