topvrouw

Leren met Hoofd Én Lichaam

Ben jij een vrouwelijke professional en herken jij je in deze vragen:

 • Heb jij het idee dat anderen niet het juiste beeld van jou hebben?
 • Lukt het niet om je eigen patronen van handelen te doorbreken?
 • Vind je het lastig om confrontaties aan te gaan of ben je juist te direct?

Dan loop jij tegen dezelfde vraagstukken aan, die meerdere vrouwelijke professionals hebben. Inhoudelijk ben je gewoon goed, maar je voelt dat je tegen je eigen grenzen aanloopt. Het lastige is dat je vaak met je hoofd wel weet wat je zou moeten veranderen, maar dat het gewoon niet lukt!

 • Je lichaam schiet in een kramp.
 • Je ademhaling gaat omhoog of stokt.
 • Je stemt klinkt te schuchter of juist te fel om impact te maken,

Als je je in een aantal punten herkent, dan is dit programma een goede investering in jezelf!

Leren met hoofd en lichaam

Tijdens het jaarprogramma ‘FemaleTopProfessional en FemaleTopAcademic komen we dit namelijk ook tegen. We oefenen hiermee tijdens de zogenaamde experimenteerdagen die door Heleen Brinkman worden verzorgd. Dat deze effectief zijn, lees je wel in de volgende reacties:

 

“De bijdrage van Heleen, die vanuit een lichaamsgerichte aanpak werkt, vind ik een gouden greep. Het helpt om zaken te ervaren in het hier-en-nu, in je lijf, en dat vergeet je niet zo snel meer!”

 

“Dankzij de experimenteerdagen met Heleen kan ik beter benoemen waar de sterkere en zwakkere punten zitten in mijn presentatie en omgang met anderen, en kan ik daar ook concreet aan werken bij presentaties, vergaderingen en netwerkgelegenheden.”

Leren is dus vooral effectief als je leert met hoofd ÉN lichaam.

Omdat de benadering zo succesvol blijkt te zijn, biedt Topvrouw je deze bijzondere dagen ‘Leren met hoofd ÉN lichaam’ nu als apart programma aan. Met als resultaat:

 • Dat je weet hoe je met lichaam en stem impact maakt tijdens presentaties.
 • Wat je verbaal en non-verbaal kunt doen om tijdens vergaderingen de aandacht vast te houden van anderen.
 • Op welke manier jij effectief confrontaties kunt aangaan.
 • Hoe jij stevig overeind blijft in situaties waarin jij je geïntimideerd voelt.

 

Drie dagen effectief aan de slag.

Tijdens het programma ‘Leren met hoofd ÉN lichaam’ werk je in een groep van 4 tot 6 vrouwen. In een veilige leeromgeving kun je experimenteren met nieuw gedrag en krijg je persoonlijke feedback van Heleen en je collega-deelnemers. Iedere dag heeft een specifiek thema:

 • ‘IK’: hoe blijf jij in je kracht, ook in situaties waarin jij je wilt presenteren en profileren?
 • ‘IK & DE ANDER’: je wilt op een constructieve manier de confrontatie met een ander aangaan. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap helder overkomt zonder verwijten over-en-weer?
 • ‘IK IN SPANNENDE SITUATIES’: ontspannen blijven terwijl je je geïntimideerd voelt of mateloos geïrriteerd? Het lijkt onmogelijk. Tijdens deze dag leer je hoe je ook in deze situaties goed functioneert.

Ook heb je een individuele bijeenkomst met Heleen en blijf je tussentijds in contact met de andere deelnemers door telefonische intervisie.

 

Begeleiding door Heleen Brinkman

Onder mijn begeleiding ontdek je op een fysieke manier hoe je zichtbaarder kunt zijn, gehoord wordt, grenzen stelt en je eigen belang behartigt zonder jezelf of een ander daarin tekort te doen. Ik gebruik daarin mijn eigen ervaring als acteur: ik weet hoe je met je lichaam en stem impact hebt en aandacht vast houdt. Die kennis deel ik graag met je. Daarnaast gebruik ik de methodiek Respectful Confrontation. Bij deze methodiek werk je met De Vier Pijlers: (1) gegrond zijn (2) focus (3) moed en (4) flexibiliteit. Deze vormen een referentietool van ware kracht. Wanneer de pijlers in gelijke mate ontwikkeld zijn, ben je in je ware kracht, zoals een meester in een Oosterse vechtsport. Bij de meeste van ons is één pijler meer ontwikkeld dan de ander. De essentie van mijn manier van werken is het fysiek ervaren: wat voel je, waar voel je het in je lichaam, wat doet het met je? Dit onderzoek is nodig om het overvolle hoofd te verbinden met de rest van je lijf. Dan pas ontdek je wie je in essentie bent. Ook reflecteren we en spelen situaties na, zodat je leert hoe je op het moment suprême jezelf kunt herstellen. Mijn uitgangspunt is dat alles al in je aanwezig is. Tijdens de begeleiding halen we sluiers weg en graven we jouw schatten op. Het wordt praktisch toepasbaar door het te oefenen, tijdens de sessies, maar ook daar tussendoor. Want het werkt pas als het werkt.

 

Het programma concreet:

De planning van het programma Leren met hoofd ÉN lichaam groep 15  ziet er als volgt uit:

 • Donderdag 9 maart 2023      Thema Ik’
 • Donderdag 11 mei 2023       Thema Ik & de ander’
 • Donderdag 6 juli 2023          Thema Ik in spannende situaties’

De dagen vinden plaats in onze eigen trainingslocatie in Utrecht, Boterstraat 24, 10 minuten lopen vanaf Utrecht CS. 

De ontvangst is om 9.15 uur. De dagen starten om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Voorafgaand aan het programma heb je een telefonische intake en sturen we je een vragenlijst.

Na iedere bijeenkomst wordt een telefonische groepsintervisie gepland waarin jij jouw ervaringen kunt delen met de andere vrouwen. Heleen begeleidt deze groepsintervisie.

Na dag 3, dus als afronding van dit programma, heb je een individuele sessie met Heleen van 2 uur. De datum en de locatie wordt in onderling overleg bepaald.

Bonus

Als bonus bij dit programma kun je deelnemen aan één van de volgende workshops ter waarde van € 397,-:

Het politieke spel succesvol spelen!

In deze workshop leer je het politieke speelveld te doorgronden. Je kunt je doelen strategisch en tactisch bereiken zonder jezelf of anderen te beschadigen. En de beroemde ‘apenrots’ ga jij vanuit jouw waarden en op jouw manier beklimmen! De datum kan je vinden op de website.

https://topvrouw.nl/workshops/van-speelbal-naar-topvrouw

Onderhandel voor wat je waard bent!

Voor vrouwen die stoeien met dit thema hebben we deze workshop ontwikkeld. Je leert hoe je je neerzet als serieuze onderhandelingspartner. Je leert zelf strategische moves in te zetten en intimiderende moves van de ander op te vangen. Maar vooral leer je te onderhandelen met behoud van je eigen waarden. De datum kan je vinden op de website.

https://topvrouw.nl/workshops/topvrouw-inactie

Kosten

Deelname aan het programma bedraagt € 2.297,- all-in bij betaling in één keer. Betaling in 6 termijnen is ook mogelijk. Je betaalt dan € 400,- per maand.

Schrijf je je in vóór 1 december a.s. dan betaal je als snelle beslisser niet €2.297,- maar € 1.997,-
of 6 x €350,- per maand (neem hiervoor per mail contact met ons op).

Alle bedragen zijn vrijgesteld van BTW omdat Topvrouw.nl een CRKBO geregistreerde organisatie is.

Wil je graag kennismaken, neem dan contact op via contact@topvrouw.nl. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek informeren Heleen of Margreet je dan over dit programma. Wacht niet te lang, want we willen de groep uit maximaal 8 personen laten bestaan.

Wil je het programma voorleggen aan je leidinggevende, print dan de printversie uit.

Besluit je direct om aan dit programma deel te nemen, geef je dan via de onderstaande bestel link op:

 

dit veld niet invullen s.v.p.

 

Graag ondersteunen we je met dit effectieve programma!

Haal het beste uit jezelf, realiseer jouw Top.
css.php