topvrouw

Persoonlijk leiderschapsprogramma
FemaleTopProfessional!’

Overwin je twijfels, benut je kwaliteiten en haal de Top uit jezelf.

Het programma FemaleTopProfessional!’ draait om persoonlijke ontwikkeling en carrière. Een jaar lang ga je onder begeleiding van Topvrouw.nl actief aan de slag. Je leert nog effectiever te functioneren in een organisatie met professionals. Daarbij leg je de volgende focus: 

 • Hoe werk ik aan een goede performance, hoe presenteer ik mijzelf optimaal?
 • Op welke manier beïnvloed ik effectief mijn omgeving en realiseer ik mijn plannen?
 • Welke type onderhandelingen worden onderscheiden, hoe herken ik deze in de praktijk en hoe haal ik het beste resultaat uit deze onderhandelingsmomenten, voor mijzelf en voor mijn organisatie?
 • Hoe treed ik strategisch op als er belangentegenstellingen zijn en leer ik het politieke spel succesvol uit te voeren? 

   

‘Het programma heeft me geholpen om me veel bewuster
te worden van de kwaliteiten die ik te bieden heb en hoe
ik deze effectief en met plezier in kan zetten binnen de
organisatie’.

 

 Dit leiderschapsprogramma is vooral geschikt als jij worstelt met vragen zoals: 

 • Wat moet mijn volgende stap eigenlijk worden? Wat wil ik nu eigenlijk echt met mijn werk?
 • Ik wil wel hogerop in de organisatie, maar kan ik het wel en hoe kom ik door die lastige selectie heen?
 • Help, ik heb nu een nieuwe baan maar ik loop vast in het politieke systeem! Hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan het nou dat mijn leidinggevende wel de prestaties van mijn collega roemt, maar niet die van mij? 

Vrouwelijke professionals zoals jij doorlopen vaker een periode waarin de twijfel toeslaat. ‘Kan ik dit wel? Wil ik dit eigenlijk wel?’ zijn dan vragen die ik vaak terugkrijg. De complexiteit en de ondoorzichtige besluitvorming van de organisatie maken het dan niet eenvoudiger. Zeker niet als je ook nog een privéleven wilt hebben. 

 

‘Ik heb de ambitie om hoogleraar te worden maar werd
daarbij 
gehinderd door mijn eigen twijfels’.
En nu: 
‘Ik ben verbaasd over hoe goed het gaat en over
de stroomversnelling 
die het lijkt op te leveren‘.

 

Ook al denk je nu dat het bijna niet mogelijk is, ik heb gemerkt dat met een persoonlijke en gevarieerde begeleiding jij jouw krachten zodanig weet te bundelen, dat je: 

 1. heldere keuzes maakt en focus creëert;
 2. sneller jouw topfunctie vormgeeft;
 3. een hoger salaris verdient.

In het leiderschapsprogramma FemaleTopProfessional!’ word je intensief begeleid door mij en mijn collega’s. We helpen je om de ‘warboel in je hoofd’ te ordenen. Daarbij focussen we op het positieve: waar ligt je kracht, waar ben je trots op, wat heeft je gebracht waar je nu bent. Vervolgens kijken we toekomstgericht: hoe ziet jouw werk er idealiter uit over 5, 10 of 20 jaar? De ervaring leert, dat je hierdoor meer inzicht krijgt in jouw drijfveren die voor jou belangrijk zijn. Vervolgens krijg je ondersteuning bij het vertalen van de toekomst naar de huidige situatie en de stappen die je nu al concreet kunt zetten.
 

‘Wat mij betreft is het jaarprogramma de meest complete 
vorm van begeleiding die je kunt krijgen. Margreet en
Heleen ervaar ik als professioneel, nuchter, 
betrokken
en hartelijk’.

 

Wat levert dit programma jou verder nog op? 

 • Je neemt zelf de regie in je werk.
 • Je onafhankelijkheid neemt toe en je creëert ruimte en vrijheid.
 • Je benut optimaal de mogelijkheden die jouw organisatie je biedt op het gebied van opleiding, ontwikkeling en salaris.
 • Je leert strategisch te denken en tactisch te handelen. Hier zal je de rest van je carrière baat van hebben. 

   

‘Het jaarprogramma is trouwens ongelofelijk effectief. 
Ik merk dat ik nu binnen mijn organisatie anders
b
enaderd word, dat mensen me betrekken bij zaken
waar 
ik graag aan bij wil dragen. Ik word zelfs
onrustig van het succes’.

 

Aanbod

Als je meedoet aan het programma biedt Topvrouw.nl je het volgende:

 • Reflectiedagen
 • Workshops
 • Experimenteerdagen
 • Coaching en intervisie

Het programma start met een intake. Voor deze intake ontvang je een aantal vragen. Deze helpen je om jouw vragen en doelen helder te krijgen. 

Reflectiedagen

 Je ontmoet je collega-deelnemers tijdens de startdag. De groep bestaat uit minimaal 3 tot maximaal 6 vrouwelijke wetenschappers. Tijdens deze dag maak je onder begeleiding van Margreet van Rixtel een persoonlijk plan om de juiste focus en voorwaarden te creëren in jouw wetenschappelijke carrière.

 • Na zes maanden is er een voortgangsdag met jouw eigen groep. Samen met Margreet en je collega’s kijk je naar de voortgang van je leerproces, de obstakels die je hierbij voelt en zoeken we gezamenlijk naar de oplossingen om deze te slechten.
 • Het groepsprogramma wordt afgesloten met een slotbijeenkomst.


Workshops

Tijdens deze interactieve workshops reikt Margreet van Rixtel je tips en adviezen aan. Ook krijg je  handvatten om jezelf krachtig te profileren, effectiever te onderhandelen en het politieke spel slim te spelen.

Experimenteerdagen

Tijdens deze drie experimenteerdagen werk je aan jouw persoonlijke skills. Heleen Brinkman, trainer/coach Respectful Confrontation en acteur, begeleidt je in het verdiepen van je vaardigheden op het gebied van performance, onderhandelen en het politieke spel. Heleen werkt vanuit het gedachtegoed Respectful Confrontation, waarbij je ook gebruik maakt van je lichaam als middel om ontspannen te blijven in spannende situaties. In een veilige leeromgeving kun je experimenteren met nieuw gedag en krijg je persoonlijke feedback van Heleen en je collega-deelnemers. Iedere experimenteerdag heeft een specifiek thema:

 • ‘IK’: hoe blijf jij in je kracht, ook in situaties waarin jij je wilt presenteren en profileren?
 • ‘IK & DE ANDER’: je wilt op een constructieve manier de confrontatie met een ander aangaan. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap helder overkomt zonder verwijten over-en-weer?
 • ‘IK IN SPANNENDE SITUATIES’: ontspannen blijven terwijl je je geïntimideerd voelt of mateloos geïrriteerd? Het lijkt onmogelijk. Tijdens deze dag leer je hoe je ook in deze situaties goed functioneert.

Coaching en intervisie

Maandelijks is er begeleiding in de vorm van:

 • Individuele telefonische coaching of
 • telefonische groepsintervisie.

Op deze manier word je het gehele jaar ‘on-the-job’ begeleid en ondersteund.

Na de afronding van het groepsprogramma heb je nog een face-to-face coachbijeenkomst met Margreet, gericht op het continueren van jouw individuele ontwikkeling.

Voor de verdieping van het leerproces zal gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven. In onderling overleg kunnen ook nog andere opdrachten verstrekt worden. Het jaarprogramma omvat een aantal op elkaar afgestemde activiteiten. Aan het einde ontvang je een certificaat. Dit certificaat vraagt dat je aan een substantieel aantal onderdelen van het jaarprogramma hebt deelgenomen. 

Een overzicht van de activiteiten met data en kosten voor de beide programma’s , kun je hier downloaden: planning jaarprogramma.

 

Aan dit jaarprogramma, dat start op 18 november 2022 kunnen 3 tot maximaal 6 deelnemers deelnemen. De investering voor dit groepsprogramma bedragen € 5.497,-. Bij een ‘Early bird’ Inschrijving vóór 15 september 2022 bedragen de kosten € 4.497,– 

Betaling in één termijn: € 4.497,- of  betaling in 6 termijnen van € 750,-

 

‘Het programma, en dan vooral de combinatie van 
verschillende onderdelen, ervaar ik als een groot
houvast 
bij het bepalen van mijn koers, het maken
van keuzes binnen 
die koers en het managen van
twijfels en angsten’.

 

Wil je graag nadere informatie, mail dan naar contact@topvrouw.nl. In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek informeer ik je dan over dit programma. Ter voorbereiding op dit gesprek stuur ik je een aantal vragen. In ons telefoongesprek kan ik dan aangeven of je in aanmerking komt voor dit programma. Het aantal beschikbare deelnemersplaatsen houd ik beperkt, zodat ik kwaliteit kan blijven garanderen.

Wil je het programma voorleggen aan je leidinggevende, print dan de printversie uit.  

P.S. In deze tekst heb ik korte citaten geplukt uit de testimonials van vrouwen die al deelgenomen hebben aan dit jaarprogramma. Wil je meer ervaringen van deelnemers lezen, klik dan door naar testimonials

Haal het beste uit jezelf, realiseer jouw Top.
css.php