topvrouw

Download mijn
gratis e-bundel

Podcast Topvrouw-ontmoetingenmicrophone-1018787_1920

Topvrouwontmoeting met Lonneke Stevens, hoogleraar, plaatsvervangend rechter, hoofd van de afdeling Strafrecht en Criminologie aan de VU

Topvrouw-ontmoetingen is een serie interviews met bijzondere vrouwen die graag hun persoonlijke drijfveren en ambities met jou delen. Ik bied je deze ontmoetingen graag aan zodat jij het verhaal van vrouwen, die ook het beste uit zichzelf willen halen, kunt beluisteren. Het tweede interview is met Lonneke Stevens.


Lonneke Stevens

Hoogleraar, plaatsvervangend rechter, hoofd van de afdeling Strafrecht & Criminologie aan de VU. Getrouwd en moeder van twee kleine kinderen. Je kunt je voorstellen dat zij voor mij een kandidaat is voor een Topvrouwontmoeting. Ze spreekt in dit interview open over de combinatie van taken en het zoeken naar balans.

In haar onderzoek richt Lonneke Stevens zich met name op hoe het strafprocesrecht werkt in de praktijk. Nieuwsgierigheid ligt hieraan ten grondslag. Bij haar oratie nam ze me mee in de denkwereld van de rechter en de dilemma’s die spelen in het strafrecht. Ik vond het fascinerend om te horen.

Voor haar is de bestuurlijke wereld nieuw en dus een uitdaging. Zij is één van de weinige vrouwelijke afdelingshoofden binnen de juridische faculteit. In deze functie probeert ze dicht bij zichzelf blijven. Ook hier laat ze zich leiden door haar nieuwsgierigheid: hoe werkt het in deze bestuurlijke wereld.

Het zal je niet verbazen dat ik met respect kijk naar haar: ze gaat uitdagingen aan en zet zichzelf continu in ontwikkeling.

Ik nodig je van harte uit om naar het oprechte verhaal van Lonneke Stevens te luisteren.

Veel luisterplezier!

Margreet van Rixtel

Oprichter van Topvrouw.nl
en femaleTopTalent

Vul de onderstaande gegevens in en je ontvangt de link naar de podcast met Lonneke Stevens en Ronnie van Diemen.

Download hier de Podcast link!
 
Voornaam*
Achternaam*
Geboortejaar
E-mail*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

 

Topvrouwontmoeting met Ronnie van Diemen, Inspecteur-generaal van de Gezondheidszorg

Topvrouw-ontmoetingen is een serie interviews met bijzondere vrouwen die graag hun persoonlijke drijfveren en ambities met jou delen. Ik bied je deze ontmoetingen graag aan zodat jij het verhaal van vrouwen, die ook het beste uit zichzelf willen halen, kunt beluisteren. Het eerste interview is met Ronnie van Diemen, Inspecteur-generaal van de Gezondheidszorg.

Ronnie van Diemen

Toen ik Ronnie van Diemen-Steenvoorde enige tijd geleden benaderde met de vraag of zij bereid was om als eerste mee te werken aan Topvrouw-ontmoetingen, reageerde zij direct zeer positief. Wij leerden elkaar kennen in de periode dat zij als hoogleraar en directeur Instituut voor Onderwijs en Opleiding werkte bij het VUmc. Daarvoor was zij 20 jaar werkzaam als arts in de kindergeneeskunde.  Ik ervaar haar echt als een voorbeeld. Als ik met haar samenwerk, dan voel ik haar gedrevenheid. Ze wil betekenis geven aan haar werk. Of het nu is voor patiënten, studenten, artsen in opleiding of voor de gezondheidszorg in het algemeen: ze staat voor echte aandacht en voor een rechtvaardige aanpak. Ze vervult rollen met een hoge status en toch gaat het haar daar niet om. Ze pakt posities waarmee zij vanuit haar drijfveren de meeste invloed kan uitoefenen. En dat op haar eigen authentieke manier. Ik heb daar echt respect voor.

Nu is zij Inspecteur-generaal van de Gezondheidszorg. Ze heeft dus ervaring in drie werkomgevingen die veel van elkaar verschillen: ziekenhuis, universiteit, IGZ. Dat typeert haar. Zoals zij dat zelf zegt: ‘Zorg dat je niet altijd de makkelijkste weg kiest. Dan zie je de afslagen niet altijd voor je liggen.’  

Ronnie van Diemen is in al deze functies dicht bij zichzelf gebleven. Zelf geeft ze ook aan, dat haar verhaal niet veranderd is gedurende haar carrière. Het vult zich steeds meer.

Haar drijfveren zijn dan ook de verbindende factor tussen de verschillende werelden waarin zij werkt(e). Het zal je niet verbazen dat zij voor mij bron van inspiratie is: uitdagingen aan durven gaan, het beste uit jezelf willen halen, denken in kansen in plaats van belemmeringen. Voor haar zelf is vooral belangrijk dat zij een leven lang kan groeien en ontwikkelen.

Gestart op een dorpsmavo en dan toch kinderarts worden. Dit vak vervolgens weer loslaten en de bestuurlijke wereld instappen. Ik nodig je van harte uit om naar het bijzondere verhaal van Ronnie van Diemen te luisteren.

Veel luisterplezier!

Margreet van Rixtel

Oprichter van Topvrouw.nl

 

 

 

Deze podcast is een serie Topvrouw-ontmoetingen waarin Marloes Reitsma bijzondere vrouwen interviewt. Marloes Reitsma Marloes is een ervaren journalist en programmamaker voor radio (Kunststof), televisie (o.m. DWDD, College Tour, Hello Goodbye) en filmfestivals (IDFA, Movies that Matter). Tegenwoordig legt ze zich steeds meer toe op toegepaste journalistiek en strategisch communicatieadvies. In haar werk stelt ze de mens en zijn verhaal centraal. Ze weet met creativiteit en humor verhalen op te diepen en die -al dan niet met behulp van haar diverse netwerk- op het best passende podium of platform tot leven te brengen. Haar specialiteiten: research en redactie, (audiovisuele) interviews/regie/montage, conceptontwikkeling, script schrijven en storytelling. 

Marcel de Hoogd

De opname en afwerking van het geluid van de podcasts wordt verzorgd door Marcel de Hoogd. Hij is eigenaar van msoundworksstudio (www.msoundworks.com), een bedrijf dat zich bezighoudt met audiovisuele opnames op locatie en geluidsmixage en afwerking in de studio voor podcasts, corporate films en commercials.

 

css.php