topvrouw

Het politieke spel succesvol spelen!

Speciaal voor vrouwelijke professionals die een missie hebben, maar vastlopen in de politieke arena!

  • Heb jij het idee dat je te weinig invloed hebt op belangrijke besluitvormingsprocessen?
  • Is het voor jou lastig voor jouw plannen voldoende steun te genereren?
  • Worstel jij met het politieke spel dat in jouw omgeving plaatsvindt?

Dan is het voor jou als professional in een complexe organisatie lastig om jouw plannen gerealiseerd te krijgen.
Er zijn zo veel belangen, zichtbare en onzichtbare agenda’s,  dat je echt strategisch moet leren denken om voor jouw plan steun te krijgen. Hoe goed dat plan ook is.  

Hoe zou het zijn als jij leert hoe je bondgenoten en coalitiepartners kunt inzetten om jouw plan te realiseren? Wat zou het jou opleveren als je leert het politieke speelveld te doorgronden? De politieke arena is een complexe organisatie met niet te vermijden professionals. Ook al vind je dat niet leuk, je kunt beter leren hierin effectief te handelen. En ja, dat is te leren!

  • Door goed te analyseren en op de juiste momenten invloed uit te oefenen werd een UHD gevraagd om hoofd van haar afdeling te worden, met steun van haar collega’s!
  • Door bewust haar zichtbaarheid te vergroten werd een fiscalist gevraagd zitting te nemen in een landelijke commissie. Haar uiteindelijke doel was een partnerschap in haar organisatie. De gesprekken hiervoor zijn nu gaande.

In het begin van jouw carrière had je alleen je leidinggevende en je collega’s die je moest overtuigen als je een nieuw idee had. En met jouw enthousiasme en drive lukte dat meestal wel! Nu je verder bent en je plannen groter van omvang zijn, is het aantal mensen dat je moet beïnvloeden groter en het netwerk complexer. Dat vraagt nieuwe vaardigheden en inzichten. Voor deze nieuwe opgave biedt de workshop jou praktische handvatten.

 In deze workshop leer je namelijk:

  • het politieke speelveld te doorgronden en te beïnvloeden, zodat jij jouw plan kunt realiseren;
  • dat je jouw doelen strategisch en tactisch kan bereiken, ook zonder jezelf of anderen te beschadigen;
  • dat je de beroemde ‘apenrots’ ook vanuit jouw waarden en op jouw manier kunt beklimmen!

De workshop vindt plaats vrijdag 30 september 2022 in de regio Utrecht. De ontvangst is om 9.00 uur en we eindigen om 17.00 uur.

Deze workshop verzorg ik samen met Heleen Brinkman. Zij traint vanuit de methode Respectful Confrontation en maakt theorie praktisch en voelbaar. Samen zorgen wij dat jij in je kracht komt en een versnelling in jouw carrière brengt.

Graag nodig ik je voor deze workshop uit. De prijs van de workshop is € 397,-. 

Wil je deelnemen aan het persoonlijk leiderschapsprogramma ‘FemaleTopProfessional’ of het programma ‘FemaleTopAcademic!‘ dan is de deelname aan de workshop gratis.

Besluit je direct om aan de workshop deel te nemen, geef je dan via onderstaande bestel link op: 

Met vriendelijke groet,

Margreet van Rixtel
Oprichter Topvrouw.nl 

Klik hier voor printversie 

Haal het beste uit jezelf, realiseer jouw Top.
css.php